nettikaupat

Millainen On Hyvä Nettikauppa?

Hyvän nettikaupan tunnusmerkkejä ovat:

 1. Sivut ovat selkeät ja toimivat nopeasti.
 2. Tuotteet on ryhmitelty siten, että ne löytyvät nopeasti.
 3. Tuotteiden hintatiedot ja kokomerkinnät löytyvät helposti.
 4. Maksutapoja on useita. Verkkomaksu, luottokorttimaksut ja osamaksu ovat mahdollisia.
 5. Toimitusajat ovat lyhyet, joka merkitsee sitä, että tuotteet ovat varastossa.
 6. Tuotteiden toimitus onnistuu yleisempien toimittajien kautta helposti. (esim. posti ja matkahuolto).
 7. Tuotteiden toimituskulut ja toimitusmaksut ovat selkeästi esillä, sekä helposti löydettävissä.
 8. Kaupan yhteystiedot ovat helposti löydettävissä.
 9. Hyvällä nettikaupalla on myös toimiva asiakaspalvelujärjestelmä, josta saa lisätietoja ja apua ongelmatilanteissa. Myös ns. usein kysytyt asiat löytyvät kaupan sivuilta.
 10. Turvallisuus – Nykyisin myös salattu verkkoyhteys tilauksen ja maksamisen yhteydessä on yksi hyvän nettikaupan tunnusmerkkejä.
 11. Tietysti myös tuotteet ovat myös halpoja, edullisia ja laadukkaita.

Suomalainen vai ulkomaalainen nettikauppa?

Kysymykseen kumpi on parempi ei löydy yksiselitteistä vastausta, mutta tässä muutamia ajatuksia…

Suosi suomalaista! Se työllistää ja useinmiten voit olla varma luotettavuudesta ja takuusta. Myös suomalainen kuluttajansuoja on  mukava asia. Toimitusajat ovat yleensä lyhyemmät ja sellaiset kuin verkkokaupan sivuilla luvataan. Yllätyksiä tulee harvemmin ja saat haluamasi tuotteet, jotka ovat suomalaisen lainsäädännön mukaisia. Lisätietojen ja toimituksen kysymykset on helppoa kysyä suomeksi. On siis monia hyviä puolia suosia suomalaista!

Ulkomaalaisista verkkokaupoista saa tuotteita halvemmalla? Tämäkin on totta, mutta onko tuote se mitä kaupan sivuilla luvataan? Palautus mahdollisuutta ei ehkä ole ja toimitusaikakin voi olla todella pitkä. Kannattaa myös miettiä onko eurooppalainen kauppa parempi kuin jokin kauempana oleva. Esimerkiksi Kiinalaiset nettikaupat ovat olleet viime aikoina (2017) pinnalla, mutta niidenkin valikoimista on ehkä helpointa ostaa edullisia vaatteita ja pieniä esineitä, kuten vaikkapa koruja. Valikoimissa on kyllä erikoisia ja mielenkiintoisia tuotteita paljon.

Nettikauppa on nykyisin maailmanlaajuista ja netistä voi ostaa kaikenlaisia tuotteita melkeinpä mistä päin maapalloa tahansa. Käytä kuitenkin maalaisjärkeä, kun valitset nettikaupaa. Tilaa vaikka aluksi vain tosi edullinen pieni tuote kokeeksi – ja ehkä olet löytänyt kivan ja hyvän kaupan. Myös isot kansainväliset kaupat voivat olla hyvä valinta.

Suosituimpia Nettikauppoja Suomessa

Muutamia suosittuja Suomalaisia nettikauppoja ovat esim. verkkokauppa.com ja Gigantti, joista löydät kaikenlaiset kodinkoneet ja elektroniikka tuotteet, vaatekauppojen ja kodin tuotteiden ryhmässä  suosituimpia suomalaisia ovat Sokoksen ja Prisman verkkokaupat, sekä Hobby Hall ja Stockman.

Ulkomaalaisten nettikauppojen osalta suomessa suosittuja ovat CDON.com, Ikea, Ellos, H&M, Amazon ja melko uusi ilmiö eli Wish, joka on ollut viime aikoina suosittu esim. naisten vaatteiden ja juhla mekkojen ostospaikkana. Monet suomalaisten suosimista ulkomaalaisista verkkokaupoista ovatkin ruotsalaisia verkkokauppoja, jotka melkein mielletään suomalaisiksi.

Löydät myös eri sivuiltamme paljon muitakin suosittuja suomalaisia ja ulkomaalaisia verkkokauppoja, jotka ovat monesti keskittyneet tiettyyn tuoteryhmään.

 

Toivottavasti löysit sivuiltamme hyvän nettikaupan ja jos tiedät jonkin hyvän suositeltavan verkkokaupan, niin voit myös kommentoida siitä sivuillamme.

Toivomme sinulle onnistuneita ja edullisia nettikauppoja!

--- ---